25 maja 2015

Mięcho pieczone w kremie majonezowym z relishem z czerwonej cebuli



Dziś propozycja bardzo szybkiego i pysznego zarazem obiadu.
Myjesz mięcho - wsadzasz do patelni - polewasz kremem i pieczesz.
A potem już tylko zjadasz...



Mięcho pieczone w kremie majonezowym z relishem z czerwonej cebuli


  • 2 kg dowolnego mięsa (u mnie ćwiartki z kurczaka i steki z szynki wieprzowej)
  • 2 łyżki relishu z czerwonej cebuli (dostępny w Biedronce, zdjecie poniżej)
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • kostka Kub Duo z ziołami (albo dowolna kostka rosołowa)
Z podanych składników zrobić kremowy sos. Mięso natrzeć sosem. Obłożyć czosnkiem i posypać pokruszoną kostką ziołową.
Piec w 180* przez ok. 60-70 min. 


1 komentarz:

  1. Ja jestem mięsożercą, więc przepis z chęcią przygarnę, bo wydaje się całkiem smaczny i na pewno się sprawdzi na mięsną ucztę. Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń