8 maja 2015

Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal)

Pyszny obiad jednogarnkowy.




Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem




Składniki na 2 porcje:


  • 100 g kaszy pęczak
  • 2 gałązki melisy cytrynowej
  • 130 g marchewki baby
  • 100 g mrożonego zielonego groszku
  • dwie szczypty imbiru
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta chilli
  1. Gotujemy pół litra wody, solimy wrzucamy kaszę pęczak. Gotujemy przez ok 10 minut
  2. Dodajemy posiekaną gałązkę melisy (pozostałą zostawiamy do dekoracji), imbir i chilli. 
  3. Wrzucamy marchewki i groszek, gotujemy przez ok 10 minut aż woda odparuje. 


Przepis dodaję do akcji:


Marchewkowy zawrót głowyMarchewkowy zawrót głowy

4 komentarze:

  1. Hohoho, super. No i nawet ta wartość kaloryczna podana, jak dla mnie bomba. Szczególnie, że czasem zwracam uwagę na kaloryczność nowych dań. Więc to mi się podoba. A pęczak bardzo lubię na wszystkie sposoby. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, bardzo apetyczne danie :)

    OdpowiedzUsuń