27 lipca 2015

Drobiowe roladki z bazylią i piri piri (70 kcal)

Ostatnio były roladki ze schabu i tak jak się spodziewałam, większość z was krzyczała, że zbyt tłusto, że można inaczej.

A owszem można.

Dlatego dziś, przepyszne i mega ostre:


Drobiowe roladki z bazylią i piri piri



Na 6 roladek:

  • podwójna pierś z kurczaka (z polędwiczkami)
  • 12 liści bazylii
  • 6 papryczek piri piri w zalewie
  • 3 łyżeczki sambal oelek (jeśli dla was zbyt ostro może być ketchup)
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • sól czosnkowa
1. Filet pokroić wzdłuż na 6 kawałków. Każdy delikatnie rozbić. Oproszyć z obu stron papryką, ziołami i solą.
2.Każdy filecik z 1 strony posmarować 1/2 łyżeczki sambalu, ułożyć po 2 listki bazylii i w poprzek papryczkę.
3. Rollować, owinąć folią aluminiową i piec ok. 20 min w piekarniku nastawionym na 170*C



6 komentarzy:

  1. wyglądają bardzo smakowicie ;) Pozdraawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham takie roladki, zazwyczaj też własnie tak przyrządzam filety. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale wspaniałe roladki, muszą być pyszne i z charakterem a to akurat na plus :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis jest świetny.Bardzo lubię wykorzystanie bazylii do wszelkich potraw;))

    OdpowiedzUsuń
  5. Oooo takie roladki są przepyszne i pięknie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń