Mini kofty i trójkolorowy makaron z selerem naciowym i warzywami
Składniki:
na 5 porcji
- 500 g mielonej piersi kurczaka
- 1/2 cebuli drobno poszatkowanej
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 papryczka piri piri
- jajko
- sól, pieprz, kmin rzymski
- 2 łyżki oleju
- 250 g makaronu tricolore
- 100 g pokrojonej w słupki marchewki
- 100 g czerwonej papryki
- 150 zielonej papryki
- cebula
- 50 g zielonego groszku konserwowego
- 100 g selera naciowego
- sos sojowo-grzybowy
- sól, pieprz
- kolendra
- Zmielony filet mieszamy z posiekaną cebulą, musztardą, piri piri, jajkiem
i przyprawami. Formujemy małe wałeczki i smażymy na rozgrzanym oleju. - Na pozostałym po smażeniu koft oleju smażymy poszatkowaną cebulę. Gdy nabierze złotawego koloru dodajemy papryki i marchew. Dusimy do średniej miękkości. Po tym czasie dodajemy pokrojony drobno seler i groszek konserwowy. Skrapiami kilkoma kroplami sosu sojowego i doprawiamy do smaku.
- Makaron gotujemy al dente, po ugotowaniu mieszamy z warzywami. Podajemy z koftami.

Wygląda przysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie to wygląda ! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :)
OdpowiedzUsuń