6 marca 2015

Makaron szpinakowo-białkowy z sambal oelek (440 kcal) - czyli ostry piątek

Hej dziś propozcja super szybkiego i ultrasmacznego obiadu :)
Każdy z tych składników jest moim "naj" a razem przyrządzone tworzą "raj"


 Makaron szpinakowo-białkowy z sambal oelek


Na 2 porcje:


  • 150 g makaronu penne
  • 200 g szpinaku mrożonego
  • 200 g chudego twarogu
  • 100 g Newelli naturalnej
  • główka czosnku
  • sól, pieprz
  • 4 łyżeczki sambal oelek (w zależności od upodobań - ja kocham ostro)
1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy ale nie przelewamy wodą.
2. Szpinak wrzucamy na patelnię, odparowujemy.
3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Znów dusimy i doprawiamy do smaku
4. Po kilku minutach mieszamy szpinak wraz z makaronem.
5. Twaróg i Newellę kruszymy i dodajemy do makaronu ze szpinakiem
6. Po nałożeniu na talerz dodajemy na wierzch sambal oelek


Wybaczcie mi okropną jakość zdjęć, ale to wina słabego światła i telefonu :) Wielki Post 2015

1 komentarz:

  1. Bardzo fajna propozycja ! Muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń